Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Bezpečný let balónem

Let balónu je závislý na počasí

V letním období balóny mohou létat asi od 6.00 do 8.00 hod. a od 19.00 do 21.00 hod. V ostatních ročních obdobích se postupně tyto intervaly posouvají blíže k poledni. Balón se nedoporučuje bez rizika, provozovat v bouřce, dešťové nebo sněhové přeháňce.

Za normálních okolností lze balón provozovat do rychlosti větru cca 14 km/h, při startu ze zástavby nebo z davu lidí se tato hranice snižuje na 7 km/h.

Lety balónem patří mezi nejbezpečnější způsoby přepravy. Balony prochází pravidelnou revizí a i před každým letem pilot vždy kontroluje, jestli je s balónem všechno v pořádku. 

koš balónu

Délka letu balónu záleží na rychlosti větru. Ale průměrně se uletěná vzdálenost pohybuje kolem 10-20 km.

Let balónem

Pokud berete sebou děti, tak mohou letět, ale musí splňovat pár podmínek. Tou nejdůležitější je minimální výška. Do balonu vás pustí, až když jste vysocí více než 140 cm. Tak vysoký je totiž balonový koš. Menší pasažéři by toho ze svého letu moc neměli, protože by nic neviděli.

Jak vlastně lítá balón vysoko? Horkovzdušný balon může vystoupat až do výšky jednoho kilometru. Nejčastěji s balonem poletíte ve výšce 300 metrů nad zemí.

Chcete udělat radost někomu z rodiny, svým přátelům, obchodním partnerům, nebo sobě? Darujte vyhlídkový let balónem.

Komentáře nejsou povoleny.