Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

PERMONIUM® – ZÁBAVNÍ PARK

PERMONIUM® – ZÁBAVNÍ PARK S PŘÍBĚHEM

Zábava, adrenalin a vzdělání spojené s historií a technologií těžby černého uhlí, tak se dá charakterizovat park Permonium®. Návštěvníci zde naleznou největší nadzemní bludiště v ČR imitující styl důlních chodeb, důlní jezero, sopku propojenou s lanovým centrem, prales, starou hornickou dílnu nebo reálné štoly.

Permonium pokladna
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Park Permonium® je „zábavní park s příběhem“, nabízející aktivní poznání, zábavu i adrenalinové zážitky spojené s historií těžby černého uhlí v regionu Rosicko-oslavanského uhelného revíru.

Permonium® je tematický moderní park s příběhem pro aktivní návštěvníky. Park vznikl na základě oslavanských pověstí o 6 oslavanských permonech na území bývalého revíru. Jedná se převážně o technické atrakce v duchu hornických tradic, mapující vznik černého uhlí od počátku prvohor – znázorňuje jezero, sopka, až do dnešní informační doby. Na ploše fotbalového hřiště, členěné do dvou výškových úrovní se nachází 26 různých atrakcí, v nichž se odehrává interaktivní hra „Magic Permon“, řízená pomocí moderních informačních technologií. Návštěvníci zapojeni do této interaktivní hry procházejí nástrahami některé ze šesti tras oslavanských permonů. Hra je určena pro všechny věkové kategorie. Její princip spočívá v plnění několika druhů úkolů, vědomostních, dovednostních, znalostních, fyzických nebo adrenalinových, které jsou zadávány pomocí veršovaných indicií.

permonium
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na své si zde přijdou nejen rodiny s dětmi různého věku, ale také soutěživé týmy, páry i jednotlivci. Zvláštností tohoto historicky velmi cenného místa je především jeho originální, jedinečné využití a tajemná atmosféra , která vás obklopuje ze všech stran.

Nejoblíbenější atrakce:

Kontakt:

Permonium® – Zábavní park s příběhem
Padochovská 31, 664 12 Oslavany, www.permonium.cz

Duhový svět pohádkový park pro nejmenší

Park provází příběh duhové víly Permíny s jejími kouzly a je tematicky zaměřený na ochranu životního prostředí. Užít si ho může každý po svém. Návštěvníci mohou relaxovat, bavit se, osvěžit se v kouzelných tůňkách, hrát si se svými dětmi… nebo se zapojit do hry Duhová kapka o záchranu víly Permíny z Tajemné komnaty.

Motivací dětem ve hře je záchrana víly Permíny, která se ukrývá v tajemné komnatě a za svou snahu a odvahu získají krásný dárek. Hru je možno hrát na vlastním mobilním zařízení, nebo připravené herní kartě s krásnými obrázky.

Srdcem pohádkového parku je vodní věž s krásným výhledem do širokého okolí, ze které vede tobogán zase zpět na pevnou zem, k dispozici jsou také kouzelné vodní tůňky, pohádkový příběh na velkém leporelu s pohybujícími se obrázky, přírodní vrbové domečky, lanoloď, písečná loď s ukrytými drahokamy, oblíbená klouzačka Valinka a mnoho dalších zajímavých atrakcí.

Děti při pobytu v parku zapojují vlastní pohyb, obratnost, odvahu, rozvíjí myšlení a v neposlední řadě podněcují svou fantazii.

Duhový svět je součástí Permonia – zábavního parku s příběhem. Park Permonium® s těžní věží Kukla a park Duhový svět se rozkládají na více než hektaru plochy. Předností areálu je nabídka zábavy, programu i ponaučení pro celou rodinu. Permonium® je rodinným parkem, kde si každý najde něco svého – zábavu, vítězství, adrenalin, ponaučení, ale i historii a relaxaci.

Území, kde se v minulosti těžilo černé uhlí a které doposud obývá šest oslavanských permonů, se v loňském roce díky rozšíření parku o Duhový svět doplnilo o postavu víly Permíny, která je sestrou oslavanských permonů. Příběhy permona Zaklášterského, Starohorského, Vinohradského, Koblihu, Bouchala, Kováře i víly Permíny ožívají v  interaktivních a pohádkových hrách pro děti a dospělé.

Permonium

V Permoniu mohou návštěvníci kromě her absolvovat také některou z nevšedních lanových aktivit – Pavoučí past, Industriální stezku, Salpónu nebo Škrtí lanovku.

Aktivity parku jsou natolik různorodé, že si zde výlet a program mohou užít jak rodiče s dětmi, babičky a dědečci s vnoučaty, tak i parta kamarádů. Jelikož se snažíme podporovat čas strávený společně s rodinou a přáteli, kterého v dnešní době není mnoho.

Při pobytu v parcích se návštěvníci mohou občerstvit v Hornické kantýně, Mlsném krámku, nebo Kavárně ve věži s nabídkou výborné kávy a sladkých dezertů.

Kalendář akcí 2019:

27.04. Otevření sezóny Permonia

27.07. Tma v Permonium / noční hra

24.08. Strach v Permoniu/ noční hra s místními strašidly

31.8. Rodinný den

28.09. Špekáčkobraní / soutěž o nej špekáček

28.10. Permon cup 2019 / soutěžní hra pro celou rodinu o pohár Permonia

Kromě tradičních akcí připravujeme nově také mimořádné akce jako den prarodičů s dětmi, dětský den, nebo zábavnou dobrodružnou hru ve věži.

Sledujte nás na www.permonium.cz nebo www.facebook.com/Permonium

Praktické informace:

Park Permonium® je v červnu, září a říjnu otevřen pouze o víkendech od 10:00 do 18:00 hodin. O letních prázdninách každý den od 9:30 do 18.30 hod.

Vstupné do Permonia zůstává beze změny, nově mohou návštěvníci využít vstup do obou parků za zvýhodněnou cenu rodinného vstupného. Parkoviště je stále zdarma. V parku je možné využít platbu platební kartou.

mapa permonium
mapa

Další výlety v Jihomoravském kraji

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *