Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Chystáte se pod stan?

Dovolená pod stanem je stále populárnější a i s malým dítětem si pod něj můžete troufnout, co si vzít s sebou i jak si ji užít ?

Za poslední roky se kvalita většiny campů v ČR výrazně zvýšila, zlepšily se služby, sociální zařízení i jejich vybavení. V létě je krásně teplo většinu dní, létat za sluníčkem do daleké ciziny je tak zbytečné. Do většiny kempů dojedete z domova za pár hodin autem a domluvíte se tu česky což je pro mnohé turisty velká výhoda.

Každým rokem stráví v kempech tisíce českých turistů. V těch nejlepších kempech si dokonce musíte rezervovat místo dlouho dopředu! Osobně mám radši menší kemp s hezkým koupáním a malou hospůdkou.

Tábořiště se zpravidla nacházejí v krásných místech uprostřed přírody, v blízkosti rybníka, řeky nebo skal. Pokud nemáte chatu nebo dostatek přátel s chalupami,je kemp ideálním místem, jak alespoň na chvíli splynout s přírodou a načerpat energii.

Čerstvý vzduch a zeleň fungují jako výkonná čistička unavené hlavy. I krátká procházka venku Vás nabije a posílí schopnost soustředění. Kempování je možné v každém věku.

Pokud máte miminko tak stačí skládací postýlka, nosítka, golfky a můžete vyrazit pod stan.

Co nezapomenout pod stan

Mít seznam věcí, které vzít s sebou pod stan, je velmi důležité, a to i v případě, že vyrážíte kempovat již po několikáté.

Doporučujeme rozdělit si seznam věcí pro stanování do více kategorií. Bude méně pravděpodobné, že na něco zapomenete. Pokud budete jezdit stále na to samé místo, využijete pokaždé stejný seznam. Roli hraje i to, zda vyrážíte s malými nebo staršími dětmi.

V každém seznamu nesmí chybět kvalitní stan (ideálně s nehořlavým povrchem).Jak vybrat stan? Závisí na počtu osob. Ideální je s předsíní a oddělenou ložnicí. Dále je potřeba určitě kvalitní spacák a případně karimatka.(někdy to opravdu tlačí a není to příjemné) Nezapomeňte i na baterku nebo čelovku (většina kempů nemá osvětlení a hodí se i večer při procházení mezi stany). Důležitý je i repelent na klíšťata a komáry. Nějaká skládací židlička a campingový stolek se bude také hodit (doporučit můžeme i skládací set Pinguin za výhodnou cenu.

Nechybí Vám něco pod stan nebo do kempu ?

Dále už je to jen o Vaší pohodlnosti a nárocích. Dobré je sebou mít třeba powerbanku (hodí se při vybití telefonu), mobilní telefon, vhčené ubrousky (široké využití), zápalky (případně vařič-doporučujeme plynový dvouplotýnkový vařič campingaz base camp), pláštěnku, dostatek věcí na převlečení, mapu dané lokality, foťák, nůž, talíř, toaletní papír a alespoň něco malého k jídlu a k pití.

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *